| Fokhagymás-tejfölös oldalas receptHúsételek Hozzávalók: • 80 dkg oldalas • 10 gerezd fokhagyma • 1,5 dl tejföl, só, bors, liszt Elkészítés: Elkészítés: A fokhagymákat vágd félbe, és egy kés segítségével tűzdeld bele a húsba. Fektesd az oldalast egy jénai tálra, önts alá kb. 1 dl vizet, és alufóliával lefedve süsd (kb. 40 perc). Ekkor vedd ki a húst, és vágd fel darabokra. Egy lábosba öntsd bele a húslét. (Ha szükséges, egészítsd ki, hogy 2 decinyi legyen, és habard be a lisztes tejföllel (1,5 dl tejfölbe 1,5 evőkanál liszt), adj hozzá 5 gerezd zúzott fokhagymát, és forrald össze. Tanácsok: Tört burgonyával vagy burgonyapürével kínáld. ( Ne vessen meg senki, de én ehhez is szeretem a salátát!) A receptet beküldte: Anyagi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |