Tutireceptek.hu fejléc

Oldalaskorona recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:

1 kg, 15 cm széles sertésoldalas-darab
flekkenfűszer
40 dkg-os bébirépakonzerv
40 dkg-os zöldborsókonzerv
4 dkg vaj

csipetnyi cukor
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A húst megmossuk, flekkenfűszerrel bedörzsöljük, és korona alakúra hajtjuk össze. Ahol a hús egymásra hajlik, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, esetleg zsineggel át is köthetjük. A húskoronát élére állítjuk, és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. (Készíthetjük kuktában is, ilyenkor az edény aljára másfél deci vizet öntünk, a betétet belefektetjük, és a koronát erre ültetve, az edényt lezárva, a jelzéstől számítva 40-45 percig a tűzön hagyjuk.) A megpuhult oldalast tűzálló tálra ültetjük, kevés pecsenyelét öntünk alá, és 250 fokos sütőbe tolva ropogósra sütjük. Ha a sütőn van grillprogram, azzal is megpiríthatjuk. Mialatt a hús sül, a kétféle zöldségkonzervet leszűrjük, és vajon átforgatva kissé megsózzuk, leheletnyit megcukrozzuk. Aki szereti, még egy csokor összevagdalt petrezselyemmel is ízesítheti. Tálalás előtt a forró zöldfélét a korona közepére halmozzuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szegfűszeges csirkemell » Tejfölös mustáros pecsenye » Őrségi gombás flekken » "Légy kreatív!" húsos batyu
» Aszalt szilvás kacsacomb » Rizs darát bárányhússal » Születésnapi csirke » Pulykarolád spárgával
» Vadasszerűség sertéshúsból » Csirkemell bacon-pongyolában » Hawai csirkemell » Sonkával göngyölt virsli
» Spagetti citromos csirkével » Kínai citromos gombás pipi » Töltött cukkíni.... » Körtés kotlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.