| Kínai sült oldalas receptHúsételek Hozzávalók: 4 főre 1,5 kg oldalas Páchoz: 1 dl hoisin szósz 2 ek szójaszósz 1 ek méz 1 ek rizsecet 2 kk kínai ötfűszer-keverék (a gyengét kedvelőknek 1 kk) Sült rizshez: 2 ek mogyoróol 1 csokor újhagyma 10 dkg zöldborsó 50 dkg főtt thai illatos rizs 2 nagy tojás, felverve 2 ek szójaszósz 2 tk szezámolaj zöldcitrom gerezdek Elkészítés: 1.Az oldalast felrakjuk főni sós, egészborsos vízbe, 15 percre. Adható hozzá babérlevél is, sőt borókabogyó is. Az alaplevet érdemes eltenni, egy kevés pedig kellhet a sütés közben is. 2.Összekeverjük a pác hozzávalóit, és bekenjük vele az oldalasdarabokat. 3.Mikor kihűlt, lefedjük fóliával és hűtőben hagyjuk állni legalább 1-2 órára. 4.A sütőt előmelegítjük 175°C-ra és 30-40 perc alatt megsütjük. Sült rizs: 1.A wokot felmelegítjük a mogyoróolajjal (fontos, hogy forró legyen!) és beletesszük a főtt rizst. 2.Pirítjuk, forgatjuk 1-2 percig, majd hozzákeverhetjük a maradék hozzávalókat (felkockázva, hosszában felvágva) és nagy lángon sütjük további 1-2 percig. 3.Ha kellően átpirult, illatos, a közepébe mélyedést nyomunk és belekeverjük a tojásokat. 4.Gyors keverő mozdulatokkal összevegyítjük 2-3 perc alatt. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |