| Fokhagymás-sajtmártásba forgatott husok receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg s.hús (Szűzérme, lapocka) 3-4 tömlős sajt 2 dl tejszín fél fej fokhagyma só bors vaj vagy olaj apróra vágott petrezselyem Elkészítés: A húst csíkokra vágjuk, majd felforrosított olajon megpirítjuk, s addig pároljuk, míg megpuhul. Közben sózni, borsozni kell. Amíg a hús párolódik elkészítjük a sajtmártást: a sajtkrémet simára keverjük a tejszínnel, hogy sűrű mártást kapjunk, végül beletörjük a fokhagymát. Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a sajtkrémes szószt, s rottyantunk rajta egyet. Rizzsel, vagy sültkrumplival tálaljuk. A petrezselymet tálaláskor szórjuk a húsra, vagy még előtte keverjük a mártásba. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: betti125 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |