| Ropogós szűzérmék receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg szűzpecsenye 4 közepes burgonya 1.5 dl tej 3 evőkanál liszt 1 tojás 1 teáskanálreszelt vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma késhegynyi őrölt szerecsendió kevés szódavíz só bors olaj a sütéshez Elkészítés: A húst érmekre vágjuk sózzuk borsozzuk. Lereszeljük a hámozott burgonyát,és hozzáadjuk a habosra felvert tojást,a tejet,1 evőkanál lisztet,2 evőkanál szódavizet,sót,borsot ,szerecsendiót,a vöröshagymát és az elkapart fokhagymát.Az egészet jól összekeverjük és 10 percig pihentetjük a masszát. A húsérméket lisztben megforgatjuk ,majd a masszába is megforgatjuk. Bő forró olajban ropogós pirosra sütjük. Sült burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |