| Gombás rakott hús receptHúsételek Hozzávalók: 6 vékony szelet sertéskaraj Bacon /szalonna 1 kis üveg szeletelt gomba 2+2 tojás lisz reszelt sajt só,bors Elkészítés: Egy őzgerincsütőt kibélelünk bacon szeletekkel keresztben,úgy,hogy kétoldalt kilógjon a szalonna. 3 szelet karajt kiveregetünk,sózzuk,majd lisztbe,a 2 felvert tojásba és reszelt sajtba forgatjuk.Egymás mellé,a szalonnára tesszük őket. A gombát egy kis olajon megpároljuk,majd a gázt lezárjuk és 2 nyers tojást belekeverünk,sózzuk,borsozzuk.A tojásos-gombás masszát a sajtos húsokra öntjük és egyenletesre eligazítjuk. Ismét 3 szelet karajt sózunk,liszt-tojás-reszelt sajtba forgatjuk és a gombás,tojásos masszára helyezzük őket egymás mellé. A kihajló szalonnaszeletekkel betakarjuk. Alufóliával lefedve jó fél óráig sütjük,majd a fóliát levéve még további fél órán át sütjük-pirítjuk. 15-20 perc állás után egy tálra ráfordítjuk. Ha kicsit még hül,szeletelhető.Mutatós és finom. Hidegen is jó! Tanácsok: Mindenképp várjunk a kiborítással,amíg hül egy kicsit és szeletelni se próbáljuk melegen,mert szétdől. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Tikka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |