| Boros csirkecombok receptHúsételek Hozzávalók: 8 db csirkecomb (vagy lehet csirkemell is) 8 szelet bacon só olaj 2 dl száraz fehérbor 2 dl tejföl néhány gerezd fokhagyma ízlés szerint Elkészítés: A csirkecombokat enyhén besózom, majd egyenként betekerem egy-egy szelet bacon szalonnába.Egy sütőtálat nagyon véknyan kikenek olajjal(éppen csak fényesre)és szépen egymás mellé fektetem benne a húsdarabokat. Közédobálom a fokhagymagerezdeket, majd alájuk öntöm a bort. Alufóliával letakarva sütőbe dugom a tálat, és kb. 1 órán át hagyom, hogy a hús jól átpuhuljon. Utána leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm a szalonnás combokat. A húst tálra szedem, és a visszamaradt pecsenyelevet egy serpenyőbe öntöm, és a tejföllel jól összeforralom. Tálaláskor ezzel a mártással öntöm nyakon a húsdarabokat. Tanácsok: Szerintem leginkább a krumplipüré, vagy a törtkrumpli illik hozzá. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |