| Gyors, házi pác húsokhoz receptHúsételek Hozzávalók: Az alappácba: -olaj -só -bors -vöröshagyma -fokhagyma -mustár -majoranna Olaszos ízekhez: -alappác -oregano -mustár helyett ketchup, vagy paradicsompüré -rozmaring -vagy bármilyen fűszer, ami a hússal jól megfér. -maga a pácolni kívánt hús (csirkeszárny, csirkecomb, csirkemell, sertéslapocka, sertéscomb ) Elkészítés: Egy tálba szórok sót, borsot, leöntöm olajjal. Vöröshagymát és fokhagymát pucolok, előbbit karikára vágom, utóbbit késsel kilapítom és beleteszem az olajba. Innentől szabad a vásár: mikor milyen kedvem van, mustár vagy ketchup következik. Mustár után majoranna, ketchup után oregano. A mustáros verzió nehezebben elegyedik, mintha kicsit zavaros lenne a pác, de akkor pont jó. Nagyon összekeverem, és jöhetnek a húsok. Mintha paníroznék, megáztatom minden oldalát a husinak és félreteszem. A maszatolás után jön egy önzáró zacskó, belefektetem a husikat és a maradék pácot ráöntöm. Jöhet egy kis masszírozás a zacsin keresztül. Beteszem a hűtőbe, és felhasználásig érlelem. Ha eljött az ő ideje, hústól függően tepsiben kevés olajjal, vagy kicsit több olajban a gázon kisütöm. Sosincs két egyforma íz, de eddig még mindig sikert könyveltem el. Tanácsok: Gyors pác lévén elég annyi idő is neki, amíg a köretet elkészítem, vagy a levest felteszem főni. Ha nagyon gyorsan kell elkészülni, kevés balzsamecettel meg lehet pörgetni. Vigyázzunk, ne legyen túl karakteres az ecet, mert csak gyorsítónak és nem ízfokozónak akarjuk használni. Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: Szivett Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |