| Pokoli csirkesült receptHúsételek Hozzávalók: 1 db csirke v. 8 db csirkecomb 6 gerezd préselt fokhagyma 3 evőkanál dijoni mustár 4 evőkanál olívaolaj 1 kávéskanál őrölt bors 1 kávéskanál őrölt gyömbér 1 evőkanál csili v. Erős Pista 1 evőkanál barna cukor 2 evőkanál szójamártás 1 evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin) 1 mokkáskanál őrölt rozmaring 1 kávéskanál pirospaprika 1 mokkáskanál őrölt koriander Sütéshez: 3 evőkanál zsír 1 db sült hús szaft kocka Elkészítés: A csirkét négyfelé vágjuk, a mellet és combokat sűrűn beirdaljuk. A felsorolt fűszert kikeverjük az olívaolajjal, bevonjuk vele a csirkedarabokat, majd 1-2 napig fóliába csomagolva hűtőben pácoljuk. Elkészítésnél a húst páccal együtt mélyebb tepsibe rakjuk és forró zsírral egyenletesen (óvatosan, fedőt magunk elé tartva) lelocsoljuk. A sült hús szaft kockát 2 deci forró vízben feloldjuk, simára keverjük, a hús alá öntjük, fóliával letakarva 180 fokos sütőben 30 percig, eltávolítva a fóliát 15-20 perc alatt szép, ropogós pirosra sütjük. Rizs- vagy burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk. Tanácsok: Csak azok készítsék el, akik szeretik a csípős ételeket! A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |