| Fokhagymakrémleves - Vámpírűző leves receptLevesek Hozzávalók: 8 főre: 1 csontos bőrős csirkemell 3 fej fokhagyma (kb. 30 gerezd) 1 hagyma 2 dl főzőtejszín 1 kis pohár tejföl 1 db tojás pici szárított zsálya ételízesítő só bors szárított petrezselyemzöld 8 db leves cipó Elkészítés: A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával és petrezselyemzölddel. Forrás után 25 percig főzzük. A mellet kivesszük, kicsontozzuk, lebőrőzzük és kis kockákra felvágjuk, majd félretesszük. A tejszínt, tejfölt, és tojást simára keverjük és ezzel behabarjuk a levest. Egy gerezd nyers fokhagymát még beledobunk, és az egészet összeturmixoljuk, hogy krémes levesünk legyen. Ha kell utána ízesítünk sóval, borssal. Visszatesszük a csirkemell kockákat. A cipó tetejét levágjuk és a belsejét kikaparjuk majd ebbe szedjük bele a forró levest. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |