| Tejfölös karalábéleves receptLevesek Hozzávalók: 2 fej zsenge karalábé 2 szál zsenge sárgarépa 1 tojássárgája 1 tyúkhúsleves-kocka 1 evőkanál liszt 1 dl tejföl 1 evőkanál olaj vaj só 1 csokor petrezselyem Elkészítés: A megtisztított, kis kockára vágott karalábét és a felkarikázott sárgarépát megforrósított vajon megfuttatjuk. Felöntjük 8 dl vízzel és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük. Serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk a lisztet, majd belekeverjük a felaprított petrezselymet is. Hideg vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük. A levest berántjuk, majd belekeverjük a tojássárgájával dúsított tejfölt is. Aki gazdagabban akarja adni a karalábélevest, főzhet bele apró galuskát is. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |