| Pacalleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg pacal 1 Eh zsir 1 db vöröshagyma 1 EK liszt pirosarany 1 EK leveízesítő 1 paprika 1 paradicsom fél EK cukor 3-4 zeller zöldje 1 zsemle só Elkészítés: A megtisztitott pacalt sós vízbepuhára főzöm, leszüröm, jól leöbliítem, és csikokra vágom. Zsiron megfuttatom az apróra vágott hagymát, liszttel, cukrorral megszorom rántást készítek. Pirosarannyal ízesitem, majd másfél líter vízzel felöntöm, Bele dobom a négybe vágott zöldpaprikát, paradicsomot, zeller leveleket összekötve.majd a csikokra vágott pacalt,és 25-30 percig főzőm. A zsemlét csíkokra vágom és kevés olajon sóval meg piritom. Majd a tányérokba rakom elosztva, a forró kész levest rámerjük. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |