| Csirkejava leves receptLevesek Hozzávalók: 1 db tyúkmell, vagy 1 db kisebb pulykamell, 1/2 kg burgonya, 4-5 szál sárgarépa, 3-4 szál petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, 1 db tojás, 1 db zsemle, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, olaj, tej, pirospaprika, só, bors, kömény, babérlevél. Elkészítés: A mellet megmossuk, lebőrözzük, kicsontozzuk (csontját, bőrét félretesszük). A húst ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, egy-egy szál sárgarépát és petrezselmet lereszelünk, a többit karikára vágjuk. A zsemlét a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és átdaráljuk. A darált húst összedolgozzuk a lereszelt répával és petrezselyemmel. A hagymából egy kiskanálnyit olajon megpirítunk és a húshoz adjuk a zsemlével és a nyers tojással együtt. Sózzuk, borsozzuk, alaposan kidolgozzuk és hosszúkás cipót formálunk belőle. A megmaradt vöröshagymareszeléket lábasba tesszük, 2 evőkanál olajon megpirítjuk, késhegynyi pirospaprikával meghintjük és hozzáadjuk a felszeletelt leveszöldséget, a paprikát, a paradicsomot és a mell csontját, bőrét. Másfél liter vízzel felöntjük, felforraljuk, és pár szem borssal, pici őrölt köménnyel, körömnyi babérlevéllel ízesítjük. Óvatosan belehelyezzük a húscipót és fedő alatt kis lángon fél óráig főzzük. Ekkor beletesszük a meghámozott és kockára vágott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk és addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. A csontot és a bőrt eltávolítjuk a levesből. A húscipót kivesszük, felszeleteljük és a levesbe visszatéve tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |