| Zsályás paradicsomleves receptLevesek Hozzávalók: 4dk vaj 1 fej vöröshagyma 2 szál sárgarépa 1szál fehérrépa 30dk zöldborsó 1ek liszt só, őrölt bors petrezselyem 8 levél friss zsálya a daragaluskához 1 tojás só 5dk vaj 8dk búzadara Elkészítés: A vajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát és a zöldborsót. Tovább pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel összekeverjük és felöntjük 1,4 liter vízzel. Ha felforrt, sóval borssal aprított petrezselyemmel és zsályával fűszerezzük.A daragaluskához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat elkeverjük sóval puha vajjal, beleszórjuk a búzadarát, és a tojásfehérjehabbal lazítjuk 5 percig pihentetjük, majd kiskanállal a lassú tűzön borsólevesbe szaggatjuk. Forrón tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |