Tutireceptek.hu fejléc

Fenyőmagos süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
* 1 rúd marcipán (200 gramm)
* fél csésze kristálycukor
* fél csésze porcukor
* 2 nagy tojás fehérje
* fél evőkanál vanília aroma
* 3 evőkanál liszt
* 1 csésze fenyőmag
* kevéske só

Elkészítés:
Kapcsoljuk be a sütőt 160°C-ra, béleljük ki a tepsit sütőpappírral.
Keverjük össze a lereszelt marcipánt (amely voltaképpen mandula paszta) a cukrokkal, majd lassú fokozaton elektromos mixerrel keverjük addig, amíg egyenletes, apró morzsás szerkezetű lesz. Adjuk hozzá a tojásfehérjét és a vanília aromát, magas fokozaton keverjük tovább 3 percig, amíg egyenletesen el nem oszlik, ezután jöhet a liszt és a só.

A fenyőmagokat szórjuk egy lapos tálra. Egy-egy evőkanálnyi masszából formázzunk sütiket, majd egyik felüket hempergessük meg a fenyőmagokban, végül a magvatlan oldalával lefelé helyezzük el őket a sütőpapíron.
15-16 percig süssük, amíg aranybarnára pirul.

Tanácsok:
könnyű, és nagyon fincsi. gyerekek szeretik!!!!

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Timy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fenyőmagos bélszín nyárson » Fenyőmagos sült pisztráng » Fenyőmagos lazacfilé » Kókuszgolyó saját
» Karamelles süti » Arab csók » Diós/ kókuszos kosárkák » Húsvéti omlós krémes
» Kanonoklepény » Békaszáj » Kekszes-túrós szelet » Rózsaszín szelet
» Hamis tiramisu » Eszterházy golyók » Cseh krémes » Szilvás clafoutis


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.