| Fenyőmagos süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: * 1 rúd marcipán (200 gramm) * fél csésze kristálycukor * fél csésze porcukor * 2 nagy tojás fehérje * fél evőkanál vanília aroma * 3 evőkanál liszt * 1 csésze fenyőmag * kevéske só Elkészítés: Kapcsoljuk be a sütőt 160°C-ra, béleljük ki a tepsit sütőpappírral. Keverjük össze a lereszelt marcipánt (amely voltaképpen mandula paszta) a cukrokkal, majd lassú fokozaton elektromos mixerrel keverjük addig, amíg egyenletes, apró morzsás szerkezetű lesz. Adjuk hozzá a tojásfehérjét és a vanília aromát, magas fokozaton keverjük tovább 3 percig, amíg egyenletesen el nem oszlik, ezután jöhet a liszt és a só. A fenyőmagokat szórjuk egy lapos tálra. Egy-egy evőkanálnyi masszából formázzunk sütiket, majd egyik felüket hempergessük meg a fenyőmagokban, végül a magvatlan oldalával lefelé helyezzük el őket a sütőpapíron. 15-16 percig süssük, amíg aranybarnára pirul. Tanácsok: könnyű, és nagyon fincsi. gyerekek szeretik!!!! Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Timy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |