| Fűszervajas fogas nyárson receptHalas ételek Hozzávalók: 1,50 kg fogas; 50 dkg gombafej; 20 dkg vöröshagyma; 4 cl olaj; törött bors; só. Az ízesített vajhoz: 10 dkg vaj; fél csokor petrezselyem; negyed csokor kapor; 2 dkg tárkonylevél; negyed csomó metélőhagyma; fél citrom; őrölt fehér bors; só Elkészítés: A kifilézett fogas bőrét eltávolítjuk, majd a halhúst kétujjnyi darabokra felvágjuk. Sóval és egy kevés őrölt fehér borssal megszórva néhány percig állni hagyjuk. Kiválogatjuk az egyforma, közepes nagyságú gombafejeket, megmossuk és szárazra itatjuk. Mindegyik gombafej belsejét megsózzuk, és egy kevés törött borssal megszórjuk. A vöröshagymát kettévágjuk és lapocskákra szedjük. Fémnyársra vagy kihegyezett ágacskára az anyagokat a következő sorrendben feltűzzük: halszelet, gomba, vöröshagyma. Az elkészített nyársakat olajjal megkenjük, és parázs fölött, folyamatosan forgatva szép lassan megsütjük. A kerti parti előtti napon érdemes elkészíteni az ízesített vajat. A megmosott és szárazra itatott zöldpetrezselymet, a metélőhagymát, a kaprot és a tárkonylevelet a vágódeszkán finomra vágjuk. Hozzáadjuk a lágy vajhoz, őrölt fehér borssal, citromlével, sóval ízesítjük, és fakanállal simára keverjük. Rúd alakúra formázzuk, és zsírpapírba vagy fóliába csomagolva hűtőszekrénybe téve megdermesztjük. A frissen elkészült halat a nyársról lehúzzuk, a gombával, hagymával együtt, és vékony szelet vajat vágunk rá, amely a forró ételre ráolvadva kitűnő ízt ad. Tanácsok: Idénysalátákat kínálunk mellé. Jó étvágyat! A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |