| Sült tarja nyárson receptHúsételek Hozzávalók: kb. 70 dkg tarja szeletelve(10-12 szelet) 1 nagy mozarellagolyó bazsalikom,rozmaring, só, bors 4 szem burgonya a páchoz: 1 dl vörösbor 1 tk. balzsamecet 4 ek. olaj (lehet oliva) 2 gerezd fokhagyma kevés cukor Elkészítés: Először a páclevet készítjük el. Összezúzzuk a fokhagymát, és jól összekeverjük a borral, a rozmaringgal, az olajjal, a cukorral és a balzsamecettel.Ha megvan, akkor a burgonyát vastag karikákra vágjuk, és sós vízben 8 percig előfőzzük. Közben a paprikát darabokra vágjuk, a bazsalikomot lecsipkedjük a száráról, és durvára vagdossuk. Az előfőzött burgonyát felkarikázzuk. A mozzarellát felszeleteljük, a húst beborítjuk vele, megszórjuk bazsalikommal, összecsavarjuk és burgonya meg paprikadarabokkal felváltva nyársra fűzzük. Ezután az így elkészített nyársakat egy lapos tálban tesszük, leöntjük a páclével, és legalább egy órán át állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják. Ezután leitatjuk a páslevet, majd forró rostélyon gyakran forgatva megsütjük. Ha elkészült, sóval és borssal fűszerezzük. Idénysalátával kínáljuk. Tanácsok: Olívával csepegtetett paradicsomsalátával érdemes kipróbálni! A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |