| Zalai erdésztokány receptLevesek Hozzávalók: 2 közepes db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 5 ek napraforgó olaj 1 teáskanál fűszerpaprika 50 dkg sertéshús 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg gomba 3 dl víz só ízlés szerint bors ízlés szerint 15 dkg kolbász 20 dkg virsli 5 közepes db csemegeuborka 1 ek mustár 1.5 dl tejföl 1 csapott ek finomliszt 15 dkg zöldborsó 10 dkg zöldbab 2 közepes db sárgarépa Elkészítés: A vöröshagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, fokhagymával, és rátesszük a felkockázott húst. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Mielőtt teljesen megpuhul, beletesszük a felkarikázott kolbászt, virslit, uborkát és a mustárt. A zöldségeket sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a húshoz adjuk. A tejfölt kikeverjük a liszttel, ráöntjük a ragura, és még pár percig főzzük A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |