| Erdélyi tárkonyleves receptLevesek Hozzávalók: 60 dkg. húsos sertéscsont, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, l csokor tárkonylevél ( vagy 2 evőkanál szárított), l db. tojássárgája, 2 dl. tejföl, só, 6 - 8 szem fekete bors, 3 - 4 szem burgonya, 1 egész citrom leve, 2 evőkanál liszt, só Elkészítés: A húsos csontot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket,kivéve a burgonyát.Ízesítjük sóval, szemes fekete borssal, apróra vágott vöröshagymával és felaprózott tárkonylevéllel - melyből keveset félre is teszünk. Mikor minden zöldség megfőtt, a levet leszűrjük, a visszamaradó zöldségeket külön rakjuk, majd villával összetörjük ( turmixoljuk). A húsos csontról a húsdarabokat leszedjük és a turmixolt zöldségekkel együtt a leveshez adjuk. Ha gazdagítani akarjuk a levest, akkor belefőzzük a kis kockákra vágott burgonyát is. Közben a tejfellel, a liszttel és kevés lével habarást készítünk, a levest behabarjuk. Tálaláskor a levesestál aljára öntjük a kevés levessel elkevert tojássárgát, amire rámerjük a forró levest. Ízesítéshez citromlevet kínálunk, apróra vágott tárkonylevéllel és kevés tejföllel. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |