| Erdélyi rablóhús puliszkával receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg. vesepecsenye 15 dkg. füstölt szalonna, 2 evőkanál sertészsír, só, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 1 evőkanál fűszerpaprika, 20 dkg. kukoricadara, Elkészítés: A húst hosszába vágjuk, lehetőleg vékonyan. Kiteritve kissé kiverjük,lényeges, hogy nagyobb lap legyen belőle. Ekkor a vékonyan felvágott füstölt szalonna szeletekkel takarjuk, majd sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, s végül szorosan feltekerjük. Összetűzzük hústűvel, vagy kötözzük cérnával. A sertészsírt felhevitjük és a sütőedénybe helyezett hústekercset ezzel megöntözzük. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha átsült. Közben sós vízben a szokásos módon elkészítjük a puliszkát, amit köeetként kinálunk hozzá. Hideg savanyú káposzta salátával is kitűnő. Elkészítési idő: 9 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |