Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi rablóhús puliszkával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg. vesepecsenye
15 dkg. füstölt szalonna,
2 evőkanál sertészsír,
só,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál fűszerpaprika,
20 dkg. kukoricadara,

Elkészítés:
A húst hosszába vágjuk, lehetőleg vékonyan. Kiteritve kissé kiverjük,lényeges, hogy nagyobb lap legyen belőle. Ekkor a vékonyan felvágott füstölt szalonna szeletekkel takarjuk, majd sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, s végül szorosan feltekerjük. Összetűzzük hústűvel, vagy kötözzük cérnával. A sertészsírt felhevitjük és a sütőedénybe helyezett hústekercset ezzel megöntözzük. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha átsült.
Közben sós vízben a szokásos módon elkészítjük a puliszkát, amit köeetként kinálunk hozzá.
Hideg savanyú káposzta salátával is kitűnő.

Elkészítési idő: 9 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tárkonyos leves » Vinetta (erdélyi étel) » Erdélyi hagymás csülök » Erdélyi salátaleves
» Erdélyi csorbaleves » Erdélyi rakott káposzta » Erdélyi töltött csirke » Erdélyi székelykáposzta
» Erdélyi túrós palacsinta » Erdélyi tárkonyos tokány » Erdélyi túrófánk » Erdélyi rakottas
» Erdélyi rakott pogácsa » Erdélyi főtt túrós tekercs » Erdélyi ordás palacsinta » Erdélyi sertéstokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.