| Erdélyi tárkonyos tokány receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg lapocka 2 fej vöröshagyma 1 paradicsom 1 paprika 3 kanál olaj 1 kanál tárkony 1 mokkáskanál borsikafű bors só Elkészítés: A húst vékony laskákra metélem.A paradicsomot lehéjazom,felszeletelem.A paprikát kicsumázom,felszeletelem vékony szeletekre.(Télen esetleg lecsó is jó hozzá.)A hagymát felkarikázom. A hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom,és a húst hirtelen átpirítom rajta.Sózom,borsozom,hozzáteszem a paradicsomot,paprikát,majd 2 dl vizet aláöntve lefödve párolom.Ha elfövi a vizet pótolom.A tárkonnyal és a borsikafűvel csak akkor hintem meg,ha zsírjára sült. Tanácsok: Túrós nokedli a hozzáillő köret,ami úgy készül,hogy a hagyományos nokedli lisztjének a felét túróra cserélem.Ha kész tejfölös zsírra kell szedni. A receptet beküldte: Rhosyn Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |