Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi tárkonyos tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg lapocka
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
3 kanál olaj
1 kanál tárkony
1 mokkáskanál borsikafű
bors só

Elkészítés:
A húst vékony laskákra metélem.A paradicsomot lehéjazom,felszeletelem.A paprikát kicsumázom,felszeletelem vékony szeletekre.(Télen esetleg lecsó is jó hozzá.)A hagymát felkarikázom.
A hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom,és a húst hirtelen átpirítom rajta.Sózom,borsozom,hozzáteszem a paradicsomot,paprikát,majd 2 dl vizet aláöntve lefödve párolom.Ha elfövi a vizet pótolom.A tárkonnyal és a borsikafűvel csak akkor hintem meg,ha zsírjára sült.

Tanácsok:
Túrós nokedli a hozzáillő köret,ami úgy készül,hogy a hagyományos nokedli lisztjének a felét túróra cserélem.Ha kész tejfölös zsírra kell szedni.


A receptet beküldte: Rhosyn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi fokhagymaleves » Óvári tokány » Erdélyi sertéstokány » Tárkonyos zellerfőzelék
» Erdélyi pástétom » Erdélyi tormás hús » Sertéstokány » Erdélyi hagymás csülök
» Virslis hentestokány » Gombás vörösboros tokány » Erdélyi füstölt kolbász » Tárkonyos bableves
» Erdélyi tárkonyleves » Erdélyi székelykáposzta » Tárkonyos borjúleves » Fokhagymás vaddisznótokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.