| Erdélyi csorbaleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg. szinhús ( bármilyen) 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 kis fej karalábé, 2-3 szem burgonya, só, 1 mokkáskanál őrölt feketebors, 1 db. csípős paprika 2-3 evőkanál étolaj (vagy sertészsír) 1 csokor zöldpetrezselyem 1 db. citrom leve A galuzskához: tojás, só, liszt Elkészítés: A húst megmossuk, felkockázzuk. A felforrósított zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd paprikázzuk s beletesszük a húst is, amit kissé pörkölübk, majd kevés vizet aláöntve főzünk. Izesitjük sóval, kevés őrölt feketeborssal. A zöldségeket tisztitás után felszeleteljük, daraboljuk, majd egy másik edényben enyhén sós vízben készre főzzük. Ha kész hozzáadjuk a húst és az egészet felhígítjuk, majd belefőzzük az apróra szaggatott galuskát, tovább borsozzuk, s a csipős paprikával is erősítjük. A végén utánízesítjük, citrom levével savanyítjuk. Tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselyemmel diszitjük. Tanácsok: Bográcsban is főzhető, ekkor egyxmás után végezzük a műveleteket. Különleges ízt kapunk akkor, ha lestyán 2 szál lestyánlevéllel főzzük együtt. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |