Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi parasztcsorba borjúhússal bográcsban. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg. borjúbélszín, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 5-5 dkg. zöldbab és kifejtett zöldborsó, 5-5 dkg. zöldpaprika, paradicsom, karfiol, brokkoli, burgonya,1 kis zellergumó, 5-8 dkg. édes káposzta,2 evőkanál étolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, só, őrölt fekete bors ízlés szerint, 2-3 evőkanál paradicsompüré,1 kiskanál citromsó( vagy citromlé, de a savanyú káposzta leve is megteszi).A tálaláshoz: tejfel, petrezselyemzöld (lestyánlevél), vékonyan felszeletelt csípős paprika.

Elkészítés:
Az olajat egy nagyobb bográcsban felforrósítjuk, majd azon a finomra vágott hagymát megfuttatjuk. Akkor hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a zellergumót. Összekeverjük, majd az üvegesedő zöldségekhez adjuk a zöldbabot, kiszemezett zöldborsót, a rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, a felkockázott édes káposztát és a burgonyát is. Összekavarás után felöntjük annyi meleg vízzel, hogy az egészet ellepje. Ha felforrt hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott húst is és ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal ízlés szerint. Szükség szerint ekkor még növelhetjük a lé mennyiségét is. Ha a leves készre főtt, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét is amivel még egyszer felrottyanjuk. Forrón tálaljuk. Őrölt fekete bors helyet borsikafű, petrezselyem helyett viszont lestyán is használható. Kiváló savanyításra az Erdélyben készen kapható bors nevű fűszer, de a legfinomabb a házilag elkészített savanyú káposzta lé. Igen finom, tartalmas és könnyen elkészíthető étel...


A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi Piskóta » Erdélyi főtt túrós tekercs » Erdélyi tepertős pogácsa » Kocsonya erdélyi módra
» Erdélyi leves » Erdélyi gulyásleves » Erdélyi malacaprólékleves » Alföldi leves bográcsban.
» Erdélyi burgonya » Erdélyi ordás palacsinta » Erdélyi tárkonyos tokány » Erdélyi baglyos leves
» Erdélyi sertéstokány » Erdélyi flekken » Erdélyi töltött paprika » Erdélyi füstölt kolbász


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.