| Gulyásleves másképpen receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 15 dkg vöröshagyma, 1 kg tisztított burgonya, 25 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 6 dkg zsír, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, köménymag, só, 5 dkg tarhonya vagy csipetke. Elkészítés: A vöröshagymát vágjuk apróra, lassú tűzön fonnyasszuk meg a zsíron, majd szórjunk rá pirospaprikát, keverjük meg, s engedjük fel 2-3 kanál vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, tegyük bele a kis kockákra vágott apró húst, sózzuk meg, s néhányszor kevergetve lassan pirítsuk megint zsírjára. Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva - rövid lében pároljuk, majdnem puhára, közben adjuk hozzá a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és a köményt. Amikor a hús már majdnem puha, pirítsuk ismét zsírjára, adjuk hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pirítsuk, amíg a krumpli üvegesedni kezd. Ekkor adjuk hozzá a karikára vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsük fel 1.5-2.5 l vízzel. Sózzuk, s főzzük, míg a krumpli is megpuhul. Az utolsó néhány percre tegyük bele a csipetkét, vagy tarhonyát, hogy az is puhára főjön. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |