Tutireceptek.hu fejléc

Gulyásleves másképpen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg marhahús,
15 dkg vöröshagyma,
1 kg tisztított burgonya,
25 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
6 dkg zsír,
2 dkg pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
köménymag,
só,
5 dkg tarhonya vagy csipetke.

Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apróra, lassú tűzön fonnyasszuk meg a zsíron, majd szórjunk rá pirospaprikát, keverjük meg, s engedjük fel 2-3 kanál vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, tegyük bele a kis kockákra vágott apró húst, sózzuk meg, s néhányszor kevergetve lassan pirítsuk megint zsírjára. Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva - rövid lében pároljuk, majdnem puhára, közben adjuk hozzá a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és a köményt. Amikor a hús már majdnem puha, pirítsuk ismét zsírjára, adjuk hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pirítsuk, amíg a krumpli üvegesedni kezd. Ekkor adjuk hozzá a karikára vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsük fel 1.5-2.5 l vízzel.
Sózzuk, s főzzük, míg a krumpli is megpuhul. Az utolsó néhány percre tegyük bele a csipetkét, vagy tarhonyát, hogy az is puhára főjön.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós csiga másképpen » Gulyásleves (pörköltből) » Zöldbab másképpen » Olasz szendvics másképpen
» Sajtsaláta másképpen » Fasírt másképpen » Hamis gulyásleves » Kókuszgolyó másképpen
» Krumplipüré másképpen » Húsvéti koszorú másképpen » Erdélyi gulyásleves » Almás pite másképpen
» Almás sütemény másképpen » Répatorta másképpen » Fagyi szelet másképpen » Rétes másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.