| Gulyásleves Mariann módra receptLevesek Hozzávalók: 50-70 dkg marhafelsál v.disznócomb v. pulykamell 5 szál sárgarépa 1-2 szál fehérrépa és paszternák 1 kis fej karalábé fél zellergumó fél kg krumpli lestyán, zellerzöldje, petrezselyem 1 nagy vöröshagyma 3-5 gerezd fokhagyma zsír a rántásba 1-1 paradicsom és zöldpaprika törött paprika só, bors, babérlevél, örölt kömény Elkészítés: Finomra vágom a vöröshagymát és amikor üvegesre párolódott pirult, beleteszem a szétnyomott fokhagymát és a piros paprikát.Pici vízzel felengedem, beleteszem az apró kockákra vágott húst és takarék lángon zsírjára pirítom. Ekkor mehet bele a paradicsom és zöldpaprika, amit szintén összevágok.Felengedem annyi vízzel, amennyit kíván a hús és továbbra is takarékon fedővel párolom. Amikor már majdnem puha a hús, beleteszem a karikára vágott zöldségeket és a kockára vágott krumplit.Amikor minden puha, mehetnek bele a zöldfűszerek apróra vágva. Tanácsok: Tudom, hogy nem sovány húsból szokás gulyást gőzni, de én csak kifejezetten ínmentes, szálkás húsból eszem meg ezt a levest. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |