Tutireceptek.hu fejléc

Eper rebarbara lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
60 dkg eper
60 dkg rebarbara
50 dkg cukor
1 tasak dzsemfix 2:1
1/2 db citrom leve

Elkészítés:
A rebarbara héját lehúzzuk, és 1 cm-es darabokra vágjuk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk és feldaraboljuk. A hozzávalókat egy nagyobb lábosban feltesszük főni. Amikor a gyümölcs már puha, a tűzről a lábos félrehúzzuk, és a gyümölcsöt botmixerrel pürésítjük. Visszatéve a tűzhelyre, nagy lángon kb. 3-4 percig forraljuk, ha szükséges a habot lekanalazzuk a tetejéről. A lekvárt tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 10 percre a tetejükre fordítjuk őket.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hájas lekvárral » Habos-rebarbarás sütemény » Lekváros-kakaós kifli » Szilvalekváros kalács
» Lekváros bukta » Habos lekváros fánk » Fahéjas szederlekvár » Lekváros kavart tészta
» Pudingos-lekváros szelet » Habos rebarbarás kocka » Banánlekvár » Diós rebarbarás sütemény
» Habos lekváros-diós linzer » Diós lekváros tekercs » Szilvalekváros barátfüle » Zöld paradicsomos lekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.