| Eper rebarbara lekvár receptHozzávalók: 60 dkg eper 60 dkg rebarbara 50 dkg cukor 1 tasak dzsemfix 2:1 1/2 db citrom leve Elkészítés: A rebarbara héját lehúzzuk, és 1 cm-es darabokra vágjuk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk és feldaraboljuk. A hozzávalókat egy nagyobb lábosban feltesszük főni. Amikor a gyümölcs már puha, a tűzről a lábos félrehúzzuk, és a gyümölcsöt botmixerrel pürésítjük. Visszatéve a tűzhelyre, nagy lángon kb. 3-4 percig forraljuk, ha szükséges a habot lekanalazzuk a tetejéről. A lekvárt tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 10 percre a tetejükre fordítjuk őket. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |