| Lekváros puffancs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 55 dkg liszt, 5 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, 8 dkg cukor, 2 tojás+2 tojássárgája, 8 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 1 cs, vaníliáscukor, olaj a sütéshez, 30 dkg lekvár, porcukor a szóráshoz. Elkészítés: A lisztet a tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt szétmorzsoljuk, összekeverjük a tejjel, egy evőkanál cukorral, és a mélyedésbe öntjük. Villával kissé elkeverjük. Lefedjük, és meleghelyen kb. 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát összedolgozzuk a tojásokkal, a vajjal (olvasztott) a maradék cukorral, egy csipet sóval, a citromreszelt héjával és a vaníliás cukorral. Alaposan bedagasztjuk, letakarjuk és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a tészta kétszeresére dagad. Amikor még egyszer átkeverjük. És újra hagyjuk duplájára kelni. Végül a deszkát belisztezzük, és diónyi nagyságú golyókat formázunk a tésztából. Ismét hagyjuk a duplájára kelni. A forró olajban a fánkok mind két oldalát 2-3 percig sütjük. Papírtörlőn hűlni hagyjuk. A lekvárt hegyes végű nyomózsákba tesszük A fánkok oldalán beszúrunk, és kevés lekvárt nyomunk beléjük. A maradék lekvárt külön kínáljuk. Az egészet megszórjuk porcukorral. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |