| Málnalekváros sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg puha vaj, 20 dkg cukor, 1 vaníliarúd kikapargatott belseje, 1 citrom reszelt héja, 1 tojás, 30 dkg finomliszt, 1 csipet só, 6-8 evőkanál málnalekvár. Elkészítés: A puha vajat, a cukrot, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a reszelt citromhéjat robotgéppel összehabosítjuk 3-4 perc alatt, majd hozzádolgozzuk alaposan a tojást. Ezután a liszthez vegyítjük a sót, és a lisztet 2-3 részletben beledolgozzuk a vajas masszába. Az összeállított tésztát folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára betesszük a hűtőbe. Sütés előtt a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegítjük és sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es sütőlemezre. A tészta ¼-ből teáskanálnyi mennyiségeket veszünk a tenyereink közé, gombóccá formáljuk őket, aztán a gombócokat ellapítjuk, hogy kb. 3½ cm átmérőjű és 1 cm vastag korongokat kapjunk. Letesszük őket egymástól 3-3 cm-re a sütőlemezre, és mindegyik közepébe belenyomunk egy pici mélyedést egy fakanál végével. Ezután a mélyedéseket óvatosan kiszélesítjük, és mindbe belerakunk ½-½ kávéskanál málnalekvárt. A süteményeket 15-18 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |