| Kajszibarack lekvár 1 receptHozzávalók: 1 kg kajszibarack 80-90 dkg cukor vaniliás cukor,izlés szerint(ki is maradhat) Elkészítés: Az érett gyümölcsöt megmossuk,és szűrőbe téve 1 percre forrásban lévő vizbe meritjük,majd lehúzzuk a héját.Kimagozzuk,lemérjük. Széles lábasba tesszük:egy sor cukor,egy sor barack.1 óra elteltével összekavarjuk, és kb 6 órát állni hagyjuk,miközben néhányat még kavargatunk rajta. A forrástól számitva 10-15 pecig főzzük,majd a lekvárt az előkészitett száraz üvegekbe merjük. Tiszta szalvétával letakarjuk,majd hagyjuk teljesen kihülni.Végül lekötözzük az üvegeket. Tanácsok: Mindegyik üvegbe,a lekvár tetejére nagyon pici szalicilt teszek,amit fogyasztás előtt eltávolitok. Jó étvágyat! :) A receptet beküldte: iz_eniko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |