| Szilvalekváros sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 egész tojás 15 dkg porcukor 9 dkg zsír 5 ek kemény szilvalekvár 9 ek. víz 1 tk. vanília (1 cs. vaníliás cukor) 20 dkg finomliszt 1 tk. sütőpor 1/2 tk. szódabikarbóna fél citrom reszelt héja 1 tk. őrölt fahéj tetejére: durvára vágott dió vagy mandula vagy lekvár és csokimáz Elkészítés: tetejére: durvára vágott dió vagy mandula vagy lekvár és csokimáz Először a lekvárt keverjük el a vízzel, ha kemény. Mixerrel a tojásokat és a cukrot felhabosítjuk, beletesszük a zsírt (lehet vajjal is olyan 10-12 dkg-ot), lekvárt, vizet, citromhéjat,vaníliát. A lisztben elkeverjük a sütőport és a szódabikarbónát, meg a fahéjat. Ezt már fakanállal keverjük az előbbiekhez. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe simítjuk, 180 fokon 15-20 percig sütjük. Sütés előtt megszórható a teteje durvára vágott dióval, mandulával. Csokoládémázzal be lehet vonni. Csokoládémáz: 10 dkg étcsokoládé 0,5 dl olaj Gőz fölött megolvasztjuk az összetört csokoládét, öntünk hozzá fél deci olajat. A süteményre csorgatjuk, majd a tepsit mozgatva szétterítjük rajta. Nem nyúlok hozzá, hagyjuk hogy magától szétfolyjon, így szép sima lesz a felülete. Ha a csokoládé megdermed, hosszúkás szeletekre vágjuk. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |