| Diós lekváros tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 12 dkg vaj 12 dkg krémsajt 15 dkg liszt 4,5 dkg porcukor csipet só Töltelék: 10 dkg mag (dió, mogyoró, mandula) 5 dkg cukor 6 ek lekvár Elkészítés: A tészta hozzávalóit szobahőmérsékleten hagyjuk melegedni, majd összedolgozzuk és 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap kettéosztjuk is egyenként 25x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Bátran lisztezzük alá, mert ragad. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukros dióval és feltekerjük. 5 cm-es darabokra vágjuk, tetejét tojással vagy tejjel lekenjük. 180 fokos sütőbn 25 percig sütjük. Tanácsok: Variáció: 25 dkg krémes ricotta 20 dkg jó minőségű hideg vaj 30 dkg rétesliszt 10 dkg finomszemű kristálycukor 1/2 kávéskanál só A fahéjas-kakaós töltelék: 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor 2 evőkanál barnacukor 1/2 kávéskanál szárított, őrölt gyömbér 1 késhegynyi fahéj A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |