| Pudingos-lekváros szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 18 x 30 cm-es tepsihez 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 4 dkg fehér tönkölyliszt 7 dkg nyírfaporcukor 4 tojás 1 csipet szódabikarbóna 1 csomag Nyírfacukor vaníliás pudingpor (8 dkg) 5 dl tej 2-3 dl cukor nélküli meggylekvár a tálaláshoz: nyírfaporcukor Elkészítés: A tojások sárgáját kézi mixer segítségével kihabosítjuk a nyírfacukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájához forgatjuk. Adagonként elvegyítjük a szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztekkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk, és az alsó lapot visszatesszük a tepsibe. A pudingport kevés tejjel csomómentesre dolgozzuk, majd a maradék tej hozzáadásával, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről, és időnként megkeverve langyosra hűtjük. A piskótát megkenjük a lekvárral, eloszlatjuk rajta a pudingot, majd ráhelyezzük a felső piskótalapot. Tálalás előtt 1-2 órát hűtőben dermesztjük. Porcukorral megszórva tálaljuk. 1 szelet 73 kcal, és 13 g szénhidrátot tartalmaz. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |