| Naspolyalekvár receptHozzávalók: 2 kg jó érett naspolya 50 dkg nádcukor 4 dl víz 1 teáskanálnyi őrölt fahéj Elkészítés: A naspolyát váltott vízben megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy nagyob lábasba tesszük, kézzel jól összenyomkodjuk, majd 4 dl vizet öntünk rá. Csumástul, héjastul együtt addig főzzük, míg szét nem válik a héjától a húsa. Ekkor szitán átnyomkodjuk és levével együtt egy másik edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor elég sűrű, belekavarjuk a kávéskanálnyi fahéjat. A tűzról levéve, forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni (legalább 24 óráig). Tanácsok: Felhasználhatjuk bármilyen süteményhez, palacsintához. Kellemesen fanyarkás, különleges ízvilága van. Nagyon jó lehetőség az otthon termett naspolya hasznosítására. A téli időszakban kitűnő vitaminforrás. A receptet beküldte: Marcsietta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |