Tutireceptek.hu fejléc

Rebarbararétegek recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg rebarbara,
35 dkg tehéntúró,
15 dkg méz,
2 evőkanál tej,
1 evőkanál zselatin,
1 citrom reszelt héja,
fél rúd vanília,
őrölt fahéj

Elkészítés:
A rebarbarát megtisztítjuk és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.Annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. A vaníliarudat felhasítjuk, belsejét kikaparjuk és félretesszük. A rudat a főzővízbe tesszük. Amikor a reberbara megfőtt, a víz felét leöntjük, a maradékban pedig feloldjuk a zselatint. A rebarbarát villával kissé összetörjük és belekeverjük a mézet meg a fahéjat. Hűlni hagyjuk. A tehéntúrót átpasszírozzuk, kikeverjük a tejjel és a reszelt citromhéjjal. Amikor a reberbarapüré dermedni kezd, üvegpoharakba rétegezzük a túróval


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dinnye » Almás pite (nagy tepsihez) » Sportszelet /saját recept/ » Kavart almás nagyon finom
» Kókuszos Dia szelet » Sütőtökös muffin másként » Kókusz csókok » Easy rider kuglóf
» A legpuhább linzer » Tokaji borhab » Grízfelfújt » Kolduslovag
» Banános csokigolyók » Meggyes-kakaós süti » Málnás keksz » Mézes-zabpelyhes keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.