| Rebarbararétegek receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg rebarbara, 35 dkg tehéntúró, 15 dkg méz, 2 evőkanál tej, 1 evőkanál zselatin, 1 citrom reszelt héja, fél rúd vanília, őrölt fahéj Elkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.Annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. A vaníliarudat felhasítjuk, belsejét kikaparjuk és félretesszük. A rudat a főzővízbe tesszük. Amikor a reberbara megfőtt, a víz felét leöntjük, a maradékban pedig feloldjuk a zselatint. A rebarbarát villával kissé összetörjük és belekeverjük a mézet meg a fahéjat. Hűlni hagyjuk. A tehéntúrót átpasszírozzuk, kikeverjük a tejjel és a reszelt citromhéjjal. Amikor a reberbarapüré dermedni kezd, üvegpoharakba rétegezzük a túróval A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |