| Dorozsmai molnár ponty receptHalas ételek Hozzávalók: 5-6 szelet ponty 2 evőkanálnyi liszt 2 evőkanálnyi őrölt pirospaprika 3 dl étolaj só 5 dkg füstölt szalonna 1 db közepes méretű vöröshagyma 20 dkg gomba 1 késhegynyi őrölt bors 40 dkg csuszatészta 2 dl tejföl Elkészítés: A filézett, besózott, paprikás lisztbe forgatott pontyszeleteket olajban kisütjük, félretesszük. Készítünk egy gombamártást: kevés olajban a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a pirospaprikát, sót, borsot. Pár perces főzés után tejfölös habarással sűrítjük. A csusza tésztát sós vízben kifőzzük. Összekeverjük a gomba mártással, és a kisütött halszeletekkel tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |