| Sajtos ponty tepsiben receptHalas ételek Hozzávalók: 1 kg-os ponty 4 dl tejföl 10 dkg ementáli sajt 2 ek liszt 2 db tojás 5 dkg margarin 4 gerezd fokhagyma delikát ételízesítõ 2 ek almaecet 1 ek pirospaprika 2 db babérlevél 1 ek bazsalikom õrölt fehér bors Elkészítés: A pontyot centinként bevagdaljuk, majd bedörzsöljük az ételízesítõvel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az így elõkészített halat margarinnal kikent tûzálló tálba tesszük. Közben a tejfölt, tojással, liszttel, zúzott fokhagymával, almaecettel, pirospaprikával, borssal és kevés ételízesítõvel simára keverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet és az egészet a pontyra terítjük. Közepesen meleg sütõbe tesszük. Amikor a hal már majdnem megpárolódott, reszelt sajttal meghintjük és gyorsan rápirítjuk. Petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk. A receptet beküldte: csakizsoka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |