| HongKongi molnárka receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: Kelt tésztához: • 230 g meleg víz • 1 tojás • 1 tk só • 500 g kenyérliszt BL-80 • 8 g vanília pudingpor • 20 g tejpor • 10 g szárított élesztő • 100 g kristálycukor • 75 g olvasztott vaj Tetejére: • 1 tojás • szezámmag Mexikói díszítés: • 50 g puha vaj • 20 g porcukor • 45 g finomliszt Elkészítés: 1. A lisztet összeszitáljuk a vanília pudingporral és a tejporral. 2. A hozzávalókat -a vaj kivételével- a fenti sorrendben kenyérsütőgép üstjébe tesszük. Dagasztás-kelesztés programot választjuk. A dagasztás utolsó 10 percében hozzáadjuk az olvasztott vajat is. 3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk. 10 db kb. 100g-os labdacsokra osztjuk és letakarva 10 percet kelesztjük. 4. A tésztagolyót ovális lappá nyújtjuk, keskenyebb részénél fogva feltekerjük, úgy hogy a hajtás vége alul maradjon. Sarkait összecsípjük és alányomjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Letakarva 45 percig kelesztjük. 5. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. 6. Elkészítjük a mexikói díszítést: kikeverjük a hozzávalókat. Fontos, hogy a vaj csak puha legyen és ne olvadt! Nyomózsákba vagy kis zacskóba töltjük. 7. Egy tojást villával lazán felverünk és lekenjük vele a bucikat. Szezámmagot szórunk a tetejükre. 8. A mexikói díszítéshez a nyomózsákba töltött vajkrémből 3-3 sávot nyomunk mindegyikre. 9. Én gőzős sütőben sütöm a középső sütősínen. A recept szerint 12 perc, nálam tovább csücsülnek a hagyományos gázsütőben, hogy szép aranybarnák legyenek. 10. Rácson hagyjuk hűlni a molnárkákat. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |