Tutireceptek.hu fejléc

Babos orjaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csokor petrezselyem zöld,
1 szál zellerlevél,
1 evőkanál finomliszt,
1 evőkanál zsír,
2 db fehérrépa,
1 db sárgarépa,
1 mokkáskanál pirospaprika,
3 gerezd fokhagyma,
2 db vöröshagyma,
50 dkg szárazbab,
1 kg füstölt orjacsont,
só,
csipetke.

Elkészítés:
A füstölt orját megmossuk, ízlés szerint – hogy veszítsen a füstölt-sós ízéből – még forrásban lévő vízben is átmossuk.
A szárazbabot és a füstölt húsos csontot előző este együtt beáztatjuk.
A sárgarépát és a gyökeret megtisztítjuk, megmossuk, az egyik fej hagymát apróra vágjuk. A babot és az orjacsontot a hasábokra vágott zöldségekkel, a zeller zöldjével, a finomra vágott fokhagymával és vöröshagymával, sóval ízesítve puhára főzzük.
Egy kevés zsiradékon a maradék vöröshagymával, liszttel, zsírral, fűszerpaprikával rántást készítünk, a levest besűrítjük, és jól kiforraljuk.
Végül belerakjuk a külön elkészített csipetkét, és meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns babos köret » Babos-tonhalas tészta » Citromos orjaleves » Metélt babos mártással
» Babos pacalpörkölt » Csípős babos karaj » Babos lecsó » Babos pörkölt
» Zöldbabos csirkepaprikás » Serpenyős-babos csirkemell » Babos káposzta » Zöldbabos burgonya
» Zöldbabos csirkesaláta » Debreceni baboslecsó » Zöldbabos pulykapörkölt » Mexikói babos egytál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.