| Babos orjaleves receptLevesek Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem zöld, 1 szál zellerlevél, 1 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál zsír, 2 db fehérrépa, 1 db sárgarépa, 1 mokkáskanál pirospaprika, 3 gerezd fokhagyma, 2 db vöröshagyma, 50 dkg szárazbab, 1 kg füstölt orjacsont, só, csipetke. Elkészítés: A füstölt orját megmossuk, ízlés szerint – hogy veszítsen a füstölt-sós ízéből – még forrásban lévő vízben is átmossuk. A szárazbabot és a füstölt húsos csontot előző este együtt beáztatjuk. A sárgarépát és a gyökeret megtisztítjuk, megmossuk, az egyik fej hagymát apróra vágjuk. A babot és az orjacsontot a hasábokra vágott zöldségekkel, a zeller zöldjével, a finomra vágott fokhagymával és vöröshagymával, sóval ízesítve puhára főzzük. Egy kevés zsiradékon a maradék vöröshagymával, liszttel, zsírral, fűszerpaprikával rántást készítünk, a levest besűrítjük, és jól kiforraljuk. Végül belerakjuk a külön elkészített csipetkét, és meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |