Tutireceptek.hu fejléc

Disznótoros káposzta. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1-1,5 kg. sertéshús ( tarja, oldalas, porcogós húsrészek, stb.), 1,5 kg. savanyú káposzta, 3 -4 kanálnyi kisütött sertészsír, 3 nagy fej vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, só, 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika, 1 kiskanál csípős paprikapor (vagy 1-2 db. szárított, hegyes csípős paprika), só, 10-12 szem egész fekete bors, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál köménymag, 3 - 4 db. babérlevél, só szükség szerint.

Elkészítés:
Nagy fazékba teszünk a kisülő zsírból és ha forró a nagyobbra darabolt vöröshagymát belerakjuk, kicsit dinszteljük. Ezt követően a darabolt hús következik. Együtt pároljuk. Ha a hagyma megdinsztelődött a tűzről félre húzva elkeverjük benne a fűszerpaprikákat, az őrölt borsot. Hozzárakjuk a leves savanyú káposztát, a szemes borsot, babérlevelet és a köménymagot.Ha szükséges kevés sóval is ízesítjük. Jól összekeverjük. Lassú tűzön, lefedve készre főzzük.

Tanácsok:
Disznótorban készített étel. Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor átmossuk. Ha nincs elegendő leve, akkor kevés vizet öntünk az étel alá. Erdélyben kemencében és cserépedényben készítették.Itt kevés morzsolt csomborral (borsika fűvel) is megszórták a főzés közben. Volt olyan hely is, ahol szárított hirip (tinóru) gombát is raktak bele, amit előzetesen beáztattak. Ekkor az áztató levet is felhasználták, hígításra.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött káposzta. » Disznótoros » Disznótoros kenyérben » Disznótoros májleves
» Bihari rakott káposzta. » Disznótoros orjaleves » Párolt savanyúkáposzta. » Hamis töltött káposzta.
» Disznótoros zsír nélkül » Nyúl köménymagosan » Tolnai sváb pecsenye » Kacsacomb extra
» Márton napi liba » Pásztor tarhonya » Akbari birka-pulao » Nyakkendős csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.