| Buzsáki tányéros receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg kockára vágott marhahús (lábszár) 50 dkg krumpli, megtisztítva,kis kockára vágva 1 sárgarépa, hasábokra vágva 1 fehérrépa, hasábokra vágva 1-2 kisebb kovászos uborka 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 paprika egészben 2 evőkanál zsiradék 2 evőkanál liszt pirospaprika 5-6 szem bors só, 2 dl tejföl Elkészítés: Egy evőkanál zsíradékon világosbarnára pirítunk 2 evőkanál lisztet a kuktában, a tűzről félrehúzva 1 csapott mokkáskanálnyi pirospaprikával fűszerezzük. Engedjük fel folyamatos keverés mellett vízzel. Dinszteljük meg a hagymát két evőkanálnyi zsiradékon. Pirítsuk meg rajta a kockára vágott marhahúst, majd öntsük fel vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük félig puhára. Ekkor adjuk hozzá a sérgarépát és fehérrépát, fokhagymát, krumplit, uborkát, paprikát és sózzuk, fűszerezzük. Ha megfőtt, világos paprikás rántással sűrítjük. A tányérba néhány kanál tejfölt teszünk és erre szedjük a forró levest. Tanácsok: A kovászos uborkától kissé savanykás lesz az ize,deépp ezért nagyon finom leves. Elkészítési idő: 85 perc A receptet beküldte: ibolya58 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |