| Pacal receptLevesek Hozzávalók: 2,5 kg pacal 50 dkg sertésvelõ 30 dkg sertészsír 40 dkg vöröshagyma 20 dkg lecsó 2 dkg fokhagyma 4 dkg pirospaprika 5 dkg finomliszt 4 dkg só 2 g bors A fõzõ vízbe: 3 szegfûszeg, 1 vöröshagyma, 3 babérlevél,3 cikk fokhagyma, fél citrom, 5-6 szemes bors Köret: sós, fõtt burgonya Elkészítés: A gondosan megtisztított pacalt felteszem fõni a felsorolt fûszerekkel. 2-3 órát abálom. A sertésvelõt megmosom, majd tiszta hidegvízbe teszem és ezt is megfõzöm. Amikor megfõtt a velõ, kihûtöm és lehártyázom. Amíg a pacal fõ, elkészítem a lecsós pörköltalapot. Nyáron friss paradicsomból és paprikából, télen konzervlecsóból. A megpuhult pacalt kiveszem és 1 cm-es csíkokra vágom. Beleteszem a pörköltalapba, felengedem csontlével, hozzáadom a fõtt velõt, még fûszerezem és összeforralom. Így fõzöm fél óráig, majd megszórom liszttel és besûrítem. Tanácsok: Sósvízben fõtt burgonyával, vegyes savanyúsággal tálalom. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |