Tutireceptek.hu fejléc

Pacal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2,5 kg pacal
50 dkg sertésvelõ
30 dkg sertészsír
40 dkg vöröshagyma
20 dkg lecsó
2 dkg fokhagyma
4 dkg pirospaprika
5 dkg finomliszt
4 dkg só
2 g bors

A fõzõ vízbe: 3 szegfûszeg, 1 vöröshagyma, 3 babérlevél,3 cikk fokhagyma, fél citrom, 5-6 szemes bors

Köret:

sós, fõtt burgonya

Elkészítés:
A gondosan megtisztított pacalt felteszem fõni a felsorolt fûszerekkel. 2-3 órát abálom. A sertésvelõt megmosom, majd tiszta hidegvízbe teszem és ezt is megfõzöm. Amikor megfõtt a velõ, kihûtöm és lehártyázom. Amíg a pacal fõ, elkészítem a lecsós pörköltalapot. Nyáron friss paradicsomból és paprikából, télen konzervlecsóból. A megpuhult pacalt kiveszem és 1 cm-es csíkokra vágom. Beleteszem a pörköltalapba, felengedem csontlével, hozzáadom a fõtt velõt, még fûszerezem és összeforralom. Így fõzöm fél óráig, majd megszórom liszttel és besûrítem.

Tanácsok:
Sósvízben fõtt burgonyával, vegyes savanyúsággal tálalom.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Velős pacal » Alföldi pacalleves » Sváb pacal-lencse saláta » Káposztás pacal
» Velős pacalpörkölt » Lakodalmas pacalleves » Galyasági pacal bográcsban » Pacal brazil módra
» Pacal rántva » Pacalpörkölt » Pacalgombócleves » pacal leves
» Pacal, ahogy én készítem » Pilseni pacalleves » Rakott pacal camembert-rel » Pacal pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.