| Fahéjas gyümölcsleves receptLevesek Hozzávalók: 1 édes alma 1 körte (nem túl lédús, mert azt nem lehet szeletelni) 1 barack (szintén nem túl érett) pár szem szőlő (fehér vagy piros, bármelyik megfelel) 1 csapott kévéskanál fahéj 1 evőkanál cukor 1 evőkanál liszt a habaráshoz Elkészítés: Az almát, a körtét és a barackot megtisztítjuk, leszedjük a héjukat, majd kis kockákra vágjuk őket. A szőlőt szintén megtisztítjuk, leszedjük a száráról. Amennyiben nagyon nagy szemű a szőlő, akár félbe is vághatjuk. A szőlő és a barack kivételével a többi gyümölcsöt egy lábasba tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, amennyi épp ellepi. Majd az első forrás után beletesszük a maradék gyümölcsöt, illetve a cukrot és a fahéjat. Ezután a levesből kimert 1 merőkanál vízzel és az 1 evőkanál liszttel habarást készítünk, és beleöntjük a levesbe. Folyamatosan keverjük, míg kissé besűrűsödik. Lehűtve tálaljuk! Tanácsok: Gyümölcsből bármit használhatunk, csupán ízlés (és évszak) dolga! :) Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |