Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas gyümölcsleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 édes alma
1 körte (nem túl lédús, mert azt nem lehet szeletelni)
1 barack (szintén nem túl érett)
pár szem szőlő (fehér vagy piros, bármelyik megfelel)
1 csapott kévéskanál fahéj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt a habaráshoz

Elkészítés:
Az almát, a körtét és a barackot megtisztítjuk, leszedjük a héjukat, majd kis kockákra vágjuk őket. A szőlőt szintén megtisztítjuk, leszedjük a száráról. Amennyiben nagyon nagy szemű a szőlő, akár félbe is vághatjuk.
A szőlő és a barack kivételével a többi gyümölcsöt egy lábasba tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, amennyi épp ellepi. Majd az első forrás után beletesszük a maradék gyümölcsöt, illetve a cukrot és a fahéjat. Ezután a levesből kimert 1 merőkanál vízzel és az 1 evőkanál liszttel habarást készítünk, és beleöntjük a levesbe. Folyamatosan keverjük, míg kissé besűrűsödik.
Lehűtve tálaljuk!

Tanácsok:
Gyümölcsből bármit használhatunk, csupán ízlés (és évszak) dolga! :)
Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas tekercs mázzal » Hideg vegyes gyümölcsleves » Fahéjas rózsa » Fahéjas almagombóc
» Fahéjas korongok » Fahéjas kuglóf » Fahéjas túrógombóc » Gyümölcsleves Lajos módra
» Kávés-fahéjas túrótorta » Gyümölcsleves (nem főzős) » Fahéjas perecek » Almás-fahéjas piskóta
» Fahéjas csokikockák » Almás-fahéjas sütemény » Élesztős fahéjas fánk » Fahéjas, almás csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.