Tutireceptek.hu fejléc

Hagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
HAGYMALEVELES
2 nagy fej hagyma, 8-10 dkg reszelt füstölt sajt,2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt
1 dl tejföl (ez szerintem nem kell, csak egy-két kanál ha esetleg túl kemény lenne a gombóc)
2 db tyúkleves kocka (én csak 1 db-ot szoktam), 1 tojás
1 csokor petrezselyem, só, fehérbors, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
1 mokkáskanál currypor

Elkészítés:
A hagymát apróra vágni, olajban sárgára fonnyasztani, ráhinteni 2 evőkanál lisztet és együtt pirítani néhány percig. Ezután felengedni bő egy liter vízzel, beletenni a húsleveskockát és állandó keverés közben felforralni.
Közben a tojást habosra verni, hozzáadni a reszelt sajtot, a megmaradt lisztet, pici sót, fehérborsot, a curryport és a szerecsendió-virágot és ha esetleg - nekem szinten mindig híg - túl kemény akkor a tejfölt. A masszát összedolgozni és nedves kézzel apró gombócokat csinálni - én csak kanállal szaggatom - . A gombócokat a forrásban
lévő levesbe belefőzni és 10 percig forralni. Végül beleszórni a finomra vágott petrezselymet és a tűzről lehúzva lefedve áll hagyni kb. 10 percig.
NAGYON FINI !!!!!

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: monee1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 2Sajtos hagymaleves » Zabpelyhes póréhagymaleves » Francia hagymaleves » Francia hagymaleves 3.
» Angol hagymaleves » Hagymaleves pikánsan » Sáfrányos hagymaleves » Mandulás fokhagymaleves
» Tejszínes hagymaleves 2. » Sajtos fokhagymaleves » Sajtos hagymaleves » Krémes hagymaleves
» Pikáns francia hagymaleves » Újhagymaleves » Mentás hagymaleves » Francia hagymaleves 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.