Tutireceptek.hu fejléc

Diós linzerkeksz recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 tasak vanilin
15 dkg vaj
1 nagy ek tejföl
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 csipet só

Elkészítés:
A tésztához a lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a diót, a vanilint, a vajat, végül a tejfölben eldolgozott tojássárgáját, reszelt citromhéjat és sót. A robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgozzuk, munkalapra szedjük, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, egy órán át a hűtőben pihentetjük.

Kibélelünk sütőpapírral három nagy tepsit. A tésztát fél cm-re nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsibe sorakoztatjuk.

20 percre hűvös helyre tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük. A sütőlapon hagyjuk kihűlni.

Tanácsok:
Díszíthetjük dióval, aszalt gyümölcsökkel, pisztáciával.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós linzerkeksz » Virsli kukoricakabátban » Tejszínes zellerkrémleves » Kefíres céklaleves
» Ízesített krumpli » Zöldséges gombakrémleves » Moldvai gulyás » Bugaci húsgombóc leves
» Misoshirú /Japán/ » Halleves » Gombás hagymaleves » Savanyú májleves
» Kalábriai leves » Laktató rántott leves » Hideg vegyes gyümölcsleves » Light lencsegulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.