| Diós linzerkeksz receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg cukor 15 dkg darált dió 2 tasak vanilin 15 dkg vaj 1 nagy ek tejföl 1 tojás sárgája 1 citrom reszelt héja 1 csipet só Elkészítés: A tésztához a lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a diót, a vanilint, a vajat, végül a tejfölben eldolgozott tojássárgáját, reszelt citromhéjat és sót. A robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgozzuk, munkalapra szedjük, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, egy órán át a hűtőben pihentetjük. Kibélelünk sütőpapírral három nagy tepsit. A tésztát fél cm-re nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsibe sorakoztatjuk. 20 percre hűvös helyre tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük. A sütőlapon hagyjuk kihűlni. Tanácsok: Díszíthetjük dióval, aszalt gyümölcsökkel, pisztáciával. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |