| Zöldséges gombakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg gomba 15 dkg vöröshagyma 2 ek. olaj 3 db zöldségleves kocka 2 dl főzőtejszín kb. 3 dkg étkezési keményítő só, bors kevés snidling vagy petrezselyemzöld ízlés szerint sárgarépa, burgonya, petrezselyemgyökér, zellergumó, karalábé Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. A megtisztított gombát - kb. 10 fej kivételével - szeletekre vágjuk, rászórjuk a párolt hagymára. Sózzuk, borsozzuk (csak mérsékelten, hiszen a leveskocka is fűszeres), majd puhára pároljuk. Bő 2 liter vízbe tesszük a felkockázott zöldségeket (krumpli, sárgarépa, stb.), beledobjuk a leveskockákat, puhára főzzük a zöldségeket. A párolt gombát turmixgépbe szedjük, s annyi zöldségleves levet merünk rá (természetesen a zöldségek nélkül), hogy ellepje a gombát. Ezt krémes állagúra turmixoljuk. A félretett gombafejeket közben felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk (picit sózzuk). A zöldségleveshez hozzáöntjük az összeturmixolt gombát, a pirított gombaszeleteket, majd a tejszínnel és a keményítővel (amit kevés hideg vízben kevertünk csomómentesre) besűrítjük. A levest felforraljuk. Beleszórjuk a durvára vágott snidlinget/petrezselyemzöldet. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: biro.csilla Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |