Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú májleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertésmáj,
pár szem egész bors,
1 babérlevél,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál olaj,
1 teáskanál pirospaprika,
2 dl tejföl,
kevés citrom vagy ecet,
1,5 liter víz

Elkészítés:
A sertésmájat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fekete borsot, a babérlevelet. Megvárjuk, amíg felforr, majd lassú tűzön fél óráig tovább főzzük. Elkészítjük a rántást: felhevített olajon megdinszteljük a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, megszórjuk liszttel, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A máj főzőlevéből kiveszünk 2 merőkanállal, és felengedjük vele a rántást. Szűrőkanál segítségével a levesbe szűrjük, hogy a hagyma ne kerüljön bele. Egyet forralunk rajta, utána ízesítjük sóval, kevés citromlével. A tejfölt kis tálkába öntjük, merünk rá a forró levesből, jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, és a leveshez öntjük. A levest már nem forraljuk tovább, a tejfölt jól elkeverjük benne, és azon mód tálalhatjuk.

Tanácsok:
A máj D-vitaminban és vasban gazdag. A D-vitamin a kalcium beépüléséhez szükséges.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májleves » Savanyú káposzta krémleves » Vegyes savanyúság télre » Vegyes vágott savanyúság
» Savanyúság hidegen! » Savanyú rakott káposzta » Savanyú krumplileves » Hordós savanyúság másképp
» Savanyú káposztás apróhús » Savanyú krumplifőzelék » Savanyú leves » Savanyú káposzta bulgurral
» Savanyú leves velővel » Édes-savanyú hússaláta » Édes és savanyú » Gombás savanyu tokány


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.