| Light lencsegulyás receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg előző nap beáztatott lencse 1 db nagyobb csirkemell filé 2 közepes sárgarépa 2 közepes fehérrépa 1 cikk zeller 1 közepes fej vöröshagyma só ízlés szerint őrölt bors ízlés szerint fűszerpaprika ízlés szerint 2 db babérlevél 1 ek napraforgó olaj A galuskához 1 db db tojás, liszt, amennyit felvesz Elkészítés: A húst felkockázzuk. A vöröshagymát apróra összevágjuk, a megtisztított sárgarépát felkarikázzuk. Pár evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a húskockákat, megvárjuk, míg levet ereszt kicsit a hús. Rádobjuk a sárgarépát, a leszűrt lencsét, a zöldségeket, a babérleveleket, és felöntjük vízzel (főzés közben pótoljuk az elpárolgott vizet). Amikor majdnem puha a lencse és a hús, akkor beletesszük a sót, és beleszaggatjuk a galuskát, készre főzzük. Tanácsok: Más hússal is készíthető, de csirkemellel a legkímélőbb. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |