| Moldvai gulyás receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg marhapacsni 1 nagy fej vöröshagyma 25 dkg savanyúkáposzta 10 dkg rizs 1 dl tejföl 1 gerezd fokhagyma 1 késhegynyi köménymag 1 evőkanál pirospaprika 1 evőkanálnyi zsír só bors Elkészítés: Az apróra vágott hagymát a zsírban halványra pirítjuk,meghintjük pirospaprikával,hozzáadjuk az elkapart fokhagymát köménymagot megsózzuk és beletesszük a kis kockára vágott marhahúst.Feleresztjük 0.5l vízzel és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát a rizstés feleresztjük annyi vízzel hogy jól ellepje,fedő alatt készre főzzük.Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |