| Laktató rántott leves receptLevesek Hozzávalók: 1 evőkanál liszt olaj a rántáshoz csipet kömény (kihagyható) fűszerpaprika 1 csokor apróra vágott petruska 1 csokor apróra vágott snidling só,bors,ételízesítő vagy leveskocka. Tésztához: 1tojás és annyi liszt,hogy kemény tésztát kapjunk. Elkészítés: Az olajon megpirítjuk a lisztet,hogy világos zsemleszínt kapjon.Rászórjuk a köményt,paprikát,az apróra vágott zöldeket.Kicsit átforgatjuk,majd felengedjük hidegvízzel.Fűszerezzük és készre főzzük. Közben meggyúrjuk a tésztánkat,majd nagylukú reszelőn gyengéden(hogy ne legyen dúrva)lereszeljük.Belefőzzük a levesbe. Ízlés szerint tálaláskor adhatunk hozzá csípős paprikát is . Jó étvágyat! Tanácsok: Figyelem!Ha sok a tészta "megeszi" a lét! A receptet beküldte: Preszter Gabi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |