Tutireceptek.hu fejléc

Delikát dinnyehéj télire recept

Kategória:


Hozzávalók:
Egy nagyobb dinnyehéj
cukor
vaniliarúd
víz
1 citrom

Elkészítés:
Arányokat itt nem tudok írni, de olyan dinnyét rakjunk el, amelyiknek vastag a héjja.
A dinnyét jól meg mossuk, meghámozzuk a zöldhéjjátol, és szép 3x3 cm darabokra vágjuk,
lemérjük, amilyen sulyú annyi sulyú cukrot egy fazékba leszük,és annyi sulyú vizet felteszünk forrni a vaniliát kettévágva feldadaroljuk 4-5 daradokra,a citromot felkarikázva együtt forraljuk, amikor már lobog
bele teszük a dinyehéjakat és ha ujra felforrt,
le vesszük, és félre tesszük hülni.
Másnap fazekastul, fel forraljuk ujra,ezt még 3 x meg ismételjük. Utoljára forron száraz üvegekbe töltjük le csavarozzuk és a lernibe teszzük.

NEM KELL A SÜTŐT BE KAPCSOLNI!

Másnap a polca tesszük.

Tanácsok:
Nagyon finom, sütemények diszitésére is lehet használni


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körtekompót télire » Sózott gombák télire » Sóska télire » Nyári savanyúság télire
» Vizesuborka télire » Vajas gomba télire » Csalamádé télire » Paradicsom nyersen télire
» Almalé télire » Uborkasaláta télire » Édes szőlőlé télire » Bodzaszörp (télire)
» Görögdinnye delikát » Kannás savanyú télire » Kapor télire » Ecetes görögdinnyehéj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.