| Delikát dinnyehéj télire receptHozzávalók: Egy nagyobb dinnyehéj cukor vaniliarúd víz 1 citrom Elkészítés: Arányokat itt nem tudok írni, de olyan dinnyét rakjunk el, amelyiknek vastag a héjja. A dinnyét jól meg mossuk, meghámozzuk a zöldhéjjátol, és szép 3x3 cm darabokra vágjuk, lemérjük, amilyen sulyú annyi sulyú cukrot egy fazékba leszük,és annyi sulyú vizet felteszünk forrni a vaniliát kettévágva feldadaroljuk 4-5 daradokra,a citromot felkarikázva együtt forraljuk, amikor már lobog bele teszük a dinyehéjakat és ha ujra felforrt, le vesszük, és félre tesszük hülni. Másnap fazekastul, fel forraljuk ujra,ezt még 3 x meg ismételjük. Utoljára forron száraz üvegekbe töltjük le csavarozzuk és a lernibe teszzük. NEM KELL A SÜTŐT BE KAPCSOLNI! Másnap a polca tesszük. Tanácsok: Nagyon finom, sütemények diszitésére is lehet használni A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |